Osobní finance

Solární elektrárna: cesta ke snížení nákladů

Solární elektrárna, kterou odborníci instalují na střechu rodinného domu

Zájem o solární elektrárny roste. Mají totiž jak ekologické, tak finanční výhody. Jak ale poznat důvěryhodného dodavatele fotovoltaiky? A jak dosáhnout na státní dotace? Nejlepší je poradit se s odborníky.

Výhody solární elektrárny

Fotovoltaika dokáže oslovit širokou škálu lidí. Mezi nimi jsou hlavně ti, kteří touží po snížení výdajů za elektřinu. Solární elektrárna umožní alespoň částečně se osamostatnit od energetických sítí – to nejen šetří peníze, ale také chrání životní prostředí pro budoucí generace. 

Fotovoltaika zaujme i technologické nadšence a ty, kteří hledají stabilní a bezpečnou investici. Díky státní podpoře je navíc pořízení solární elektrárny finančně dostupnější.

Jak najít důvěryhodnou firmu

Při výběru firmy na instalaci solární elektrárny zvažte několik faktorů:

  • Upřednostněte společnosti, které jsou členy Solární Asociace a České fotovoltaické asociace. Tyto organizace sledují a zaručují kvalitu služeb svých členů, včetně rychlosti instalace a záruk na komponenty.
  • Kvalifikace elektrikářů, kteří panely instalují, také patří mezi důležitá hlediska.
  • Zajímejte se o dodavatele, s nimiž firma spolupracuje
  • Dejte si pozor na podezřele nízké ceny – ty můžou ve výsledku znamenat vyšší celkové náklady a nižší kvalitu.

Finance a dotace na solární elektrárnu

Svou situaci proberte s finančním poradcem, který vás provede možnostmi financování solární elektrárny. Pokud aktuálně nemáte dostatek peněz, srovná pro vás také úvěry napříč trhem. Díky tomu ušetříte peníze i čas.

Ve FinGO pro vás dokážeme proces žádosti o dotace zjednodušit. Stačí, abyste nebyli v exekuci nebo insolvenci. Usnadníme vám také připojení k distribuční síti a zajistíme smlouvy o připojení mikrozdrojů nebo výroben.

Připojení k síti a bateriím

K fotovoltaice byste měli ideálně pořídit i baterie. Do nich si uložíte vyrobenou elektřinu na dobu, kdy nebude svítit slunce – třeba na večer nebo zamračený den. Navíc může solární systém s bateriemi sloužit jako záložní zdroj elektřiny při výpadku ze sítě.

Tip: Jak dlouhou dobu vám baterie pokryjí, záleží na jejich velikosti a spotřebě vaší domácnosti.

Pokud fotovoltaiku necháte připojit k distribuční síti, můžete vyrobenou elektřinu využívat i během vaší nepřítomnosti. Tím maximalizujete využití solární energie a snížíte si náklady.

Rychlá dodávka a instalace

Díky našemu partnerství se společností Finkis vám solární elektrárnu rychle dodáme a nainstalujeme. Zatímco jiné firmy mají čekací lhůtu 6–8 měsíců, s námi máte fotovoltaiku na střeše do 2 měsíců od uzavření smlouvy s distributorem.

Pojištění nemovitosti se solární elektrárnou

Po instalaci fotovoltaiky nezapomeňte aktualizovat pojištění nemovitosti. Hodnota vašeho domu se totiž zvýší. Obraťte se na našeho poradce a proberte s ním své možnosti.

Podívejte se na příklady pojištění nemovitosti s fotovoltaikou a bez ní. Rozdíl na pojistném bývá v řádu několik set korun ročně.

Přehled pojištění nemovitosti se solární elektrárnou pro dům o rozloze 80 m2
Přehled pojištění nemovitosti se solární elektrárnou pro dům o rozloze 150 m2

Rubriky

Cestovní pojištění FinGO informuje Hypotéky Investice Napsali o nás Neživotní pojištění Osobní finance Tiskové zprávy Životní pojištění

Mohlo by se Vám také líbit

Nejčtenější články

Nejnovější články

    Hypotéky

    Hypotéky

    Investice

    Pojištění majetku

    Investice

    Hlídací rybička

    Odhad nemovitosti

    Odhad nemovitosti