Osobní finance

RODINNÝ FINANČNÍ PORADCE VÁM UŠETŘÍ ČAS I PENÍZE. JAK TO VLASTNĚ FUNGUJE?

Rádi byste získali výhodnou hypotéku, chcete si kvalitně pojistit byt či auto nebo výhodně spořit na důchod? Při těchto otázkách se stále více lidí spoléhá na rodinného finanční poradce. Ten vám porovná nabídky ve více bankách či pojišťovnách, doporučí ta nejlepší řešení a pokud projevíte zájem, rovnou vám finanční produkt i vyřídí. Vy tak ušetříte spoustu času a mnohdy i peněz. S čím vším vám takový rodinný finanční poradce umí pomoci, jak tato spolupráce funguje a jak je možné, že všechny jeho služby jsou zdarma?

S čím vám dokáže pomoci rodinný finanční poradce

Nikdo z nás není odborníkem na všechno. Lékař je expertem na zdraví, právník na zákony, finanční poradce na finance. Někteří poradci jsou tzv. komplexní, čili se věnují všem finančním produktům a službám, jiní se zaměřují na konkrétní segment, například se specializují jen na hypotéky nebo investice. FinGO.cz poskytuje komplexní finanční služby, takže naši poradci vám umí pomoci se všemi finančními produkty a službami, které můžete potřebovat.

Výhodou rodinných finančních poradců je, že spolupracují s více bankami, pojišťovnami a správcovskými společnostmi a znají specifika každé z nich. Díky svým komplexním informacím vám proto pomohou vybavit ten nejlepší produkt vhodný právě pro vás mnohem efektivněji a rychleji, než byste se k ideálnímu řešení dopracovali vy sami. Proč tomu tak je?

Jak vlastně pracuje rodinný poradce? Produkty vám porovná i vyřídí

Ať už řešíte bydlení a poohlížíte se po hypotéce, nebo chcete spořit svým dětem, případně hledáte výhodné pojištění auta, rodinný finanční poradce zjistí vaše konkrétní potřeby a s ohledem na vaši situaci, vám dokáže porovnat a vyřídit ten nejvýhodnější produkt.

Rodinný poradce řeší vaše finanční potřeby komplexně. Důkladně zanalyzuje váš rozpočet, zeptá se na vaše plány a přizpůsobí tomu výběr a strukturu vašich finančních produktů. Má to několik klíčových výhod.

  • Abyste získali nejvýhodnější finanční produkt, musíte si nejprve provést komplexní a detailní průzkum nabídek napříč celým trhem. Týká se to nejen hypoték, ale také možností pojištění a investování. Rodinný finanční poradce toto srovnání učiní za vás mnohem rychleji a efektivněji. Má na to i vhodné nástroje.
  • Při porovnání vám zároveň srozumitelně vysvětlí podmínky různých nabídek – protože si nestačí všímat jen výše úrokové sazby nebo jen ceny pojištění. Mnohem důležitější jsou i další parametry a podmínky daných produktů, které jsou v každé bance či pojišťovně jiné.
  • Rodinný poradce ochotně zodpoví i vaše další otázky, které vás budou zajímat. Ať už půjde o poplatky u úvěrů nebo při investování, výluky v pojišťovnách a podobně.
  • Vyhnete se tak nepříjemným překvapením, která by se vám jinak mohla přihodit například při pojistných událostech pokud nabouráte auto, vytopíte sousedy nebo při vážném úrazu či onemocnění.
  • Získáte tak přehledné a podrobně zpracované informace o všech relevantních nabídkách.
  • Myslete na to, že každá banka i pojišťovna se zaměřuje na jiný typ klientů. S rodinným finančním poradcem se můžete rychleji zorientovat, které instituce a nabídky jsou nejvhodnější právě pro vás.
  • Doporučí vám to nejlepší finanční řešení a pomůže i s papírováním. Mnozí poradci klientům pomohou i s vyběháním podkladů na úřadech, například při hypotéce s katastrem nemovitostí. Spousta produktů si s poradcem zvládnete uzavřít i online.

Po vyřízení produktu pomoc rodinného finančního poradce nekončí. Jeho práce pokračuje i po podpisu smlouvy k vaší hypotéce nebo pojistce nemovitosti. Zkušený poradce vám pohlídá důležité termíny, změny podmínek u úvěrů či pojištění. Pravidelně vám bude kontrolovat smlouvy, jejichž výhodnost se může měnit v čase nebo při změně rodinné situace.

Finanční zprostředkovatel vám pomůže zdarma

Rodinný finanční poradce od vás nemůže přijmout žádnou odměnu. Peníze ve formě provize získává od finanční instituce, tedy například od banky, pojišťovny nebo investiční společnosti. Odměnu od nich obdrží pouze v případě, že s vámi uzavře smlouvu.

Za porovnání a vyřízení produktu tedy finančnímu poradci nic neplatíte, přitom díky němu ušetříte spoustu času a mnohdy i peněz. Při výběru nevýhodného produktu s vysokým úrokem, poplatky či jinými skrytými háčky a nevhodnými podmínkami byste totiž mohli ztratit spoustu peněz.

Mimochodem, lidé se často mylně domnívají, že produkty vyřízené rodinným poradcem jsou pak dražší. Ale není to pravda – ať už mluvíme o hypotéce, pojištění, druhém nebo třetím pilíři, nezaplatíte ani korunu navíc. Zda si je uzavřete s poradcem nebo přímo v bance, pojišťovně nebo ve správcovské společnosti, cena i poplatky budou naprosto totožné.

Je to pro vás nezávazné

Zároveň je dobré vědět, že spolupráce s rodinným finančním poradcem je nezávazná. To znamená, že pokud vám vyřídí například hypotéku, ale o další jeho služby nemáte zájem, nemusíte si právě přes něj uzavřít i pojištění kupované nemovitosti či investovat na předčasné. Sice by vám díky tomu, že zná podmínky úvěru, vaši finanční situaci i další plány do budoucna, uměl pomoci rychleji a efektivněji při splacení úvěru, ale není to vaše povinnost…

Zeptejte se rodinného finančního poradce i na to, zda spolupracuje se všemi významnými finančními společnostmi – ať už mluvíme o bankách, pojišťovnách, penzijních nebo investičních společnostech a podobně. Jedině tak vám dokáže připravit skutečně relevantní srovnání produktů.

TIP: Zároveň dejte pozor na společnosti, které mají i vlastní investiční nebo pojistné produkty. Je velká pravděpodobnost, že jejich poradce bude preferovat a doporučovat zejména tyto produkty, ačkoli pro vás nemusí být ty nejlepší.

Proč si zkontrolovat i starší pojistné či spořící smlouvy

Zároveň myslete na to, že tak jako ve svých účtech za energie, i ve smlouvách k finančním produktům je třeba si jednou za čas uklidit. Služby rodinného finančního poradce byste měli využít i tehdy, pokud jste si kdysi vzali spotřební úvěr nebo uzavřeli termínovaný vklad v bance, uzavřeli investiční pojištění či pojistku bytu, ale dnes už mohou být jejich podmínky nevýhodné.

Nechcete přece platit za něco, co vám reálně nepomůže nebo už prostě není tak výhodné jako kdysi. I s tímto vám pomůže ostřílený rodinný finanční poradce, který má vždy přehled o aktuálních podmínkách na trhu.

  • Rodinný poradce průběžně kontroluje nejen aktuálnost vašich údajů na smlouvách, ale zejména výhodnost podmínek i to, zda zvolené parametry produktu stále vyhovují vaší aktuální situaci.
  • Za kontrolu vašich smluv poradci nic neplatíte, přitom díky tomu v rodinném rozpočtu můžete ušetřit stovky korun, v některých případech i tisíce korun měsíčně.
  • Ale nejen finanční úspora je důležitá. Pokud máte například starší životní pojistku nastavenou před několika lety, může se klidně stát, že vám v případě vážné nemoci nebo úrazu v současnosti vůbec nepomůže, nebo vám pojišťovna vyplatí mnohem méně peněz než reálně budete vy a vaši blízcí potřebovat.

Uvědomte si, že situace na finančním trhu se mění a banky, pojišťovny či investiční společnosti své produkty modernizují a přizpůsobují potřebám klientů. Zároveň se mění i vaše životní situace, která ovlivňuje výhodnost původně nastavených podmínek, ať už mluvíme o úvěru, pojištění nebo o starších spořících produktech.

Vyberte si zkušeného odborníka, na kterého se můžete spolehnout

Pokud tedy chcete, aby vám někdo pomohl s výběrem a vyřízením finančního produktu, ale nechcete za jeho služby platit, obraťte se na rodinného finančního poradce. Jak jsme vysvětlili výše, opravdu vám dokáže ušetřit spoustu času i peněz. Je důležité, abyste si vybrali solidního člověka a odborníka na finance, na kterého se můžete spolehnout.

Ve FinGO.cz máme špičkové rodinné poradce s dlouholetými zkušenostmi, kteří mají pobočky po celé České republice. Komplexnost služeb, férovost a rychlost, ale hlavně spokojenost klientů jsou u nás na prvním místě. Proto kontrolujeme a hlídáme kvalitu. Naši poradci zároveň oceňují každou pozitivní zpětnou vazbu a reference od svých klientů, které jim pomáhají při jejich další práci. Přinášejí jim nové klienty, kterým také rádi pomohou.Naši poradci vám bezplatně zkontrolují i ​​starší finanční smlouvy a jsou na telefonu i při pojistných událostech. Obraťte se na nás.

Rubriky

Cestovní pojištění FinGO informuje Hypotéky Investice Napsali o nás Neživotní pojištění Osobní finance Tiskové zprávy Životní pojištění

Mohlo by se Vám také líbit

Nejčtenější články

Nejnovější články

    Hypotéky

    Hypotéky

    Investice

    Pojištění majetku

    Investice

    Hlídací rybička

    Odhad nemovitosti

    Odhad nemovitosti