Osobní finance

Proč se vyplatí prodej nemovitosti přes realitního makléře

mladý pár podepisuje smlouvu na prodej nemovitosti s realitní makléřkou

Spousta lidí si myslí, že prodej nemovitosti bez realitního makléře je snadný a efektivní. To ale není tak úplně pravda. Na internetu sice najdete různé servery, kam zdarma vložíte inzerát a čekáte na zájemce, ale prodej nemovitosti není tak jednoduchý a představy majitelů nemusí vždy odpovídat realitě.

Prodej nemovitosti pomocí návodů z internetu může působit jako lákavá možnost pro ušetření za provizi pro realitního makléře. Přesto existují určité aspekty, které byste měli zvážit.

Profesionální realitní makléř vám poskytne individuální pomoc, která odpovídá vašim konkrétním potřebám a situaci. Pomůže vám minimalizovat rizika a komplikace spojené s prodejem nemovitosti. Můžete jeho služby brát i jako investici, která se vám vyplatí v podobě vyšší ceny prodeje a profesionálního zajištění celého procesu.

Výhody spolupráce s realitním makléřem

Pojďme se podívat na konkrétní důvody, proč prodej své nemovitosti svěřit do rukou zkušeného odborníka:

Znalost trhu a cen nemovitostí

Realitní makléři mají hluboké znalosti místního trhu – včetně aktuálních cen nemovitostí. Pomůžou vám tak stanovit správnou tržní cenu nemovitosti, aby byla atraktivní pro kupující a zároveň maximalizovala výnos pro vás.

Tip: Podívejte se na naši online kalkulačku Ocenění nemovitosti. Zdarma a během chvilky vám vypočítá, jakou má vaše nemovitost aktuálně hodnotu.

Vhodný marketing a prezentace

Profesionální realitní makléři mají zkušenosti s tvorbou atraktivních inzerátů a marketingem. Dokážou přilákat víc potenciálních zájemců a zvýšit pravděpodobnost úspěšného prodeje.

Vyšší dosah nabídky

Spolupráce s realitním makléřem vám poskytne přístup ke spoustě realitních serverů a marketingových kanálů. To zvýší viditelnost vaší nabídky a počet zájemců.

Dohled nad právními aspekty

Sestavení kupní smlouvy a dalších právních dokumentů vyžaduje odborné znalosti. Realitní makléři vás ochrání před právními riziky a zajistí, že všechny podmínky jsou nastavené správně a legálně. Ne všechny informace a tipy z internetu totiž musí být relevantní nebo aktuální. Realitní trh je dynamický a situace se může diametrálně lišit v závislosti na místě a čase. 

Zkušenosti s vyjednáváním

Realitní makléři mají zkušenosti s jednáním s kupujícími a vyjednáváním o ceně a dalších podmínkách prodeje. Pomůžou vám zajistit, že dosáhnete co nejlepších podmínek prodeje.

Úspora času a úsilí

Prodej nemovitosti může být časově náročný a stresující proces. Spolupráce s realitním makléřem, který se postará o administrativní a organizační úkoly, vám ušetří čas a úsilí.

Informace o průběhu prodeje

Realitní makléř vám poskytne průběžné informace o prodeji, zájemcích a potenciálních komplikacích. Pomůže vám zmírnit stres a nejistotu během celého procesu.

Podívejte se na to, proč byste si měli hlídat cenu své nemovitosti:

Prodej nemovitosti s hypotékou, věcným břemenem nebo exekucí

Prodej nemovitosti s nějakou právní vadou je samostatnou disciplínou. Při prodeji se totiž můžou objevit komplikace, které je potřeba správným způsobem vyřešit.

Pokud se chystáte prodat nemovitost s hypotékou, zástavním právem, věcným břemenem nebo dokonce exekucí, zbystřete. Jestliže má prodej proběhnout bez komplikací, musíte dodržet veškeré zákony a pravidla.

Hypotéka

Pokud je nemovitost zatížená hypotékou, musíte ji splatit, případně převést na nového vlastníka. Veškeré formality spojené s převodem hypotéky proveďte tak, aby se nový vlastník této zátěže úplně zbavil.

Zástavní právo

Zástavní právo je závazek splácet dluh a poskytnout věřiteli zástavu nemovitosti, která slouží jako zajištění pohledávky. Při prodeji nemovitosti zástavní právo řádně uzavřete a zástavu zrušte.

Věcné břemeno

Věcná břemena jsou závazky, které spočívají na nemovitosti a nějakým způsobem omezují její užívání nebo vlastnictví. Zvažte proto, jak věcná břemena ovlivní prodej a jak je co nejlépe vyřešit.

Exekuce

Pokud je nemovitost zatížená exekucí, musíte exekuci ještě před prodejem řádně vyřešit a dluhy splatit.

Obraťte se na realitní makléře FinGO

Než nemovitost pustíte do prodeje, měli byste znát všechny její důležité skutečnosti. Naštěstí na to nemusíte být sami – s radostí vám pomůže některý z našich zkušených makléřů. Poradí vám, jak rizika spojená s prodejem minimalizovat, případně vám doporučí, jestli byste měli svou situaci konzultovat s právníkem.

Pomoc realitního makléře je komplexní služba, která zahrnuje široké spektrum činností. Vy jako majitel nemovitosti se tak vyhnete složitým záležitostem, získáte víc potenciálních zákazníků a dosáhnete na co nejvýhodnější prodej.

Pokud naopak hledáte nemovitost ke koupi, vyzkoušejte naši Hlídací rybičku. Každý den za vás proplouvá internet a hledá inzeráty, které odpovídají vašim požadavkům. Jakmile objeví něco zajímavého, dá vám vědět. Je pro vás samozřejmě zcela zdarma.

Rubriky

Cestovní pojištění FinGO informuje Hypotéky Investice Napsali o nás Neživotní pojištění Osobní finance Tiskové zprávy Životní pojištění

Mohlo by se Vám také líbit

Nejčtenější články

Nejnovější články

    Hypotéky

    Hypotéky

    Investice

    Pojištění majetku

    Investice

    Hlídací rybička

    Odhad nemovitosti

    Odhad nemovitosti