FinGO informuje

Jak se stát makléřem: Píle a vzdělání se vyplatí

Jan Walter se synem, kterému radí, jak se stát makléřem

Věděli jste jako malí, co chcete dělat, až vyrostete? Řeší to i 14letý syn našeho provozního ředitele a compliance officera Jana Waltera. Syn měl před zkouškami na střední školu a ptal se otce, co jeho práce obnáší a jak se stát makléřem.

Každá rada nad zlato, říká se. Informace o tom, jak se stát makléřem, se můžou hodit nejen mladým, kteří si vybírají svůj další studijní směr. Určitě je ocení i ti starší, kteří třeba touží po změně v oboru.

S puberťáky to není jednoduché – musíte na ně stručně, aby udrželi pozornost, ale dostatečně výstižně, aby si zapamatovali co nejvíc informací.

Co tedy Jan synovi poradil? 

Maturita je základ

Tak jako dům na hypotéku, i svou kariérní budoucnost musíte postavit na pevných základech. „Maturita je prostě základ, Štěpo,” promlouvá Jan ke svému synovi.

Jak funguje hypotéka, co je to běžný úrok na bankovním účtu nebo jak fungují investice – to se člověk naučí v rámci specializovaných oblastí. Ale bez maturitního vysvědčení se nehnete z místa.

Bez odborné zkoušky to nejde

Pokud chce někdo dělat v oblasti pojištění, úvěrů, investic nebo penzijního spoření, musí být plnoletý a mít čistý trestní rejstřík. Kromě toho musí úspěšně vykonat odbornou zkoušku

Poté ho Česká národní banka zapíše do dané evidence. Následně už mu nic nebrání v budování kariéry. Může pomáhat klientům například s výběrem a kalkulací pojištění, penzijního připojištění nebo investicemi a poskytováním úvěrů

Další vzdělávání zvyšuje kvalitu

Odbornou zkouškou to nekončí. Ve FinGO dbáme na neustálý rozvoj našich poradců. Aby klientům dokázali co nejlépe pomoci, pravidelně je školíme na práci s moderními programy.

Jedním z nich je unikátní software naše3. Díky němu pomáhají klientům porozumět světu financí.

Kontinuální vzdělávání je v našem oboru prostě povinnost. Produktů je hodně a specifik, která s klienty řešíme, ještě víc.

„Už chápeš, proč trvám na to, abys nekašlal na učení?“ usmál se Jan a poplácal syna po rameni. 

Motivace je důležitá

Ve FinGO nezaspáváme dobu. Naopak. Využíváme celou řadu nejnovějších online aplikací, které nám usnadňují práci interně i externě. To nás baví a zároveň motivuje. Navíc si člověk, který je šikovný, pracovitý a rád se učí, přijde na hezké peníze. „Možnost profesního růstu je u nás vždycky,” říká Jan.

„Podívej se na mě – začínal jsem jako poradce a dnes jsem ve vedení velké, úspěšné společnosti, jako je právě FinGO. Tak na sobě pracuj a nevzdávej se!” uzavírá Jan.

Rubriky

Cestovní pojištění FinGO informuje Hypotéky Investice Napsali o nás Neživotní pojištění Osobní finance Tiskové zprávy Životní pojištění

Mohlo by se Vám také líbit

Nejčtenější články

Nejnovější články

    Hypotéky

    Hypotéky

    Investice

    Pojištění majetku

    Investice

    Hlídací rybička

    Odhad nemovitosti

    Odhad nemovitosti