Cestovní pojištění Neživotní pojištění

Pojištění pro psa či kočku, doma i v zahraničí

Pojištění mazlíčka vám může ušetřit hodně peněz

Pořídili jste si roztomilého mazlíčka a ještě nemáte tušení, co všechno vás to bude stát. Mazlíčci stůňou a chodí na operace, koušou a ničí drahé věci, drží diety, cestují po světě a čas od času způsobí opravdový průšvih. Aby vás mazlíček v okamžiku nezruinoval, můžete si ho pojistit. K jaké pojišťovně ale zamířit a co přesně chtít?

Pojištění nezbytné veterinární péče

Každé pojištění mazlíčka by mělo začít pojištěním nezbytné veterinární péče. Psi i kočky už mají daleko ke svým divokým předkům a k veterináři se čas od času dostanou i druhy, kde to chovatelé se šlechtěním ani moc nepřepískli. A například operace vyhřezlé plotýnky, na kterou trpí buldočci, vyjde na 50 000 Kč a zvíře ji může podstoupit několikrát za život.

Roztomilý výraz francouzského buldočka si získat tisíce příznivců. Kvůli dlouhému šlechtění jsou ale buldočci náchylní na problémy, které vás u veterináře můžou stát statisíce.

Psa nebo kočku pojišťujete na nemoci a na úrazy. Připravte se ale na výluky, které nepochybně budou zahrnuté v pojistných podmínkách. Určitě si ověřte, že nemoci, na které plemeno vašeho mazlíčka nejvíce trpí, nejsou z pojištění vyloučeny.

Srovnání pojištění psa či kočky: ČPP, Generali a Halali

Pojištění zvířete na nezbytnou veterinární péči nabízejí čtyři české pojišťovny: Česká podnikatelská pojišťovna, Generali Česká pojišťovna a Halali pojišťovna, on-line můžete sjednat i u ČSOB pojišťovny. Jejich balíčky se trochu liší, tak si to pojďme srovnat do tabulky. Nejprve, jaké zvíře vůbec můžete nechat pojistit.

Kdy se vám vyplatí pojištění psa nebo kočky sjednat? Pohodlně v tabulce.
Tabulka pojištění psů: Koho pojišťovny pojistí?

Vidíte, že pojišťovny preferují mladší a menší psy, kteří jsou méně náchylní na nemoci. Zatímco ale ČPP pojistí mazlíka do konce jeho života, u Generali a Halali mazlíček po dovršení určitého věku z pojištění „vypadne”.

A co přesně si u těchto pojišťoven pojišťujete? Přehledně v další tabulce:

Tabulka: Co obsahuje pojištění mazlíčka
Tabulka: Co všechno zahrnuje pojištění mazlíčka

Pojištění odpovědnosti za psa či kočku

Vaše zvíře nemusí zrovna stonat, aby vás připravilo o úspory. Stačí, když vběhne pod kola auta a způsobí nehodu, když rozkouše na návštěvě něco doopravdy drahého nebo když sousedům zakousne králíka.

Pokud se chcete pojistit i proti náhradě újmy na majetku či zdraví osob, která po vás poškození nezbytně budou nárokovat, možnosti tu jsou.

V tabulce výše jste se mohli dočíst, že jak Generali, tak Halali vám dokážou nabídnou pojištění odpovědnosti v rámci jejich pojištění mazlíčků, i když obvykle jen na území Česka.

Pojištění odpovědnosti za psa či kočku si ale můžete sjednat i v rámci svého vlastního pojištění odpovědnosti (tzv. pojištění „na blbost”).

Když se váš pes vyřádí na majetku někoho jiného, má poškozený plný nárok požadovat od vás náhradu škody.

Pojištění zvířete v zahraničí

Chystáte se do zahraničí a Alík má v plánu proškrábat se dveřmi vaší tchýně, výt na měsíc v psím hotelu nebo enormně tloustnout u vašich rodičů? Nebo vám sousedi oznámili, že z vaší kočky jde strach a rozhodně ji nebudou chodit krmit? Možná jste to vy, kde bez svého mazlíka neusne a dovolená i se čtyřnohým parťákem je pro vás ideální volba. Pokud s ním ale vyjíždíte za brány Česka, neměli byste zapomenout zrevidovat svoje pojištění.

Ve FinGO jsme zkoumali, kolik střelců jezdí na dovolené bez cestovního pojištění, a zhruba 10 % troufalců jsme našli. Jestli patříte mezi ně, přejeme vám hodně velké štěstí a přece jenom doporučujeme náš článek s tipy na to, jak to s tím cestovkem nepokazit.

Cestovní pojištění vás chrání před nečekanými výdaji mimo jiné za zdravotní péči, pokud onemocníte, zraníte se nebo vás třeba začnou bolet zuby. A přesně pro takové případy by měl být pojištěn i váš mazlíček. Veterinární péče totiž není levná ani v Česku, a za hranicemi vás může doopravdy překvapit.

Základní pojištění ČPP, Generali a Halali, která jsme porovnávali výše, jsou ale teritoritoriálně omezená na území České republiky, takže tomu budete muset trochu pomoci.

Tabulka: Cestovní pojištění psa nebo kočky
Tabulka: Cestovní pojištění psa nebo kočky

Pojištění veterinární péče je běžnou součástí cestovního pojištění pro zvířata. S pojištěním odpovědnosti je to ale obtížnější. Tady můžete sáhnout buď po pojišťovně Axa, nebo si jej sjednat v rámci své pojistky proti blbosti. Případně, pokud cestujete často, pro vás může připadat v úvahu rozšíření územní platnosti v rámci pojištění zvířete u Generali.

Jak se v tom vyznat

Máte pocit, že zatím nestíháte ani venčit, a už se po vás chce hromada papírování a porovnávání? Doporučujeme obrátit se na finanční poradce FinGO, kteří vám rádi a bezplatně poradí a administrativu vyřídí.

Rubriky

Cestovní pojištění FinGO informuje Hypotéky Investice Napsali o nás Neživotní pojištění Osobní finance Tiskové zprávy Životní pojištění

Mohlo by se Vám také líbit

Nejčtenější články

Nejnovější články

    Hypotéky

    Hypotéky

    Investice

    Pojištění majetku

    Investice

    Hlídací rybička

    Odhad nemovitosti

    Odhad nemovitosti