FinGO informuje Investice

Co s investicemi ve světle rusko-ukrajinské války

V souvislosti s aktuálním děním na Ukrajině se množí otázky, jak tato situace ovlivní investice a co byste měli dělat se svým portfoliem. Proto bychom rádi připomněli investiční zásady, které platí nejen v této situaci, ale všeobecně. 

Mít chladnou hlavu a nedělat unáhlené závěry.

Na kapitálových trzích zažíváme většinou růstová období (Bull Market – Býčí trh), ale občas také období poklesu (Bear Market – Medvědí trh). Jakmile klienti zaslechnou první zprávy o nástupu medvědího trhu, začínají se bát o své úspory. Přemýšlí, zda není lepší vše prodat a počkat, až trhy začnou opět růst. Při realizaci odkupu v období poklesu ovšem znamená realizovat ztrátu. Nejlepším řešením je tedy nakoupit „zlevněné“ investiční instrumenty a „svést se“ poté na růstovém období.

Dodržení investičního horizontu

Investiční horizonty jsou nastavené tak, že počítají i s případnými poklesy na trzích, které se historicky dějí a bez kterých by trh nemohl fungovat. Dodržení svého plánovaného investičního horizontu je v tomto období zásadní. Pravidelné investování toto aktuální dění nijak neovlivní – nakupujete totiž levněji

O peníze se starají profesionálové

Investice spravují mezinárodní renomované investiční společnosti, které zaměstnávají profesionály v oboru. Portfolio manažeři pečlivě danou situaci monitorují a učiní takové kroky, aby vývoj investic klienta byl optimálně nastaven. K ruce také mají analytický a risk tým, který pomáhá danou situaci řešit.Pokud si nejste jistí, co byste měli dělat, spojte se se svým finančním poradcem. Určitě s vámi rád projde nastavení celého portfolia a poskytne další informace.

Rubriky

Cestovní pojištění FinGO informuje Hypotéky Investice Napsali o nás Neživotní pojištění Osobní finance Tiskové zprávy Životní pojištění

Mohlo by se Vám také líbit

Nejčtenější články

Nejnovější články

    Hypotéky

    Hypotéky

    Investice

    Pojištění majetku

    Investice

    Hlídací rybička

    Odhad nemovitosti

    Odhad nemovitosti