Neživotní pojištění

Chraňte své peníze. Pojištění majetku vyřídíte z domova

pojištění majetku z mobilu

Správně sjednané a aktualizované pojištění majetku by mělo být samozřejmostí pro každého, kdo něco vlastní. Bohužel to často neplatí. Spousta lidí buď pojištění nemá vůbec, nebo ho jednou sjedná a už se o něj nestará. Výsledkem pak bývá takzvané podpojištění a zbytečná ztráta peněz. Přitom stačí pár minut u počítače nebo mobilu a váš majetek je chráněný.

Pojištění majetku v Česku: jak na tom jsme?

Nechali jsme si udělat průzkum mezi finančními poradci z naší sítě. Ti mají dohromady na starosti přibližně 3 000 klientů.

Jak lidé chrání své nemovitosti a domácnosti

U rodinných domů nebo bytů je situace nejlepší – tyto nemovitosti chrání velká část klientů. Nejhorší je naopak situace u chat, chalup nebo vedlejších staveb, jako jsou pergoly, zahradní domky nebo garáže. Tam lidé často pojištění podceňují.

Jak moc se lidé orientují v problematice podpojištění

V podstatě všichni dotázaní poradci uvádí, že se ve starších smlouvách běžně setkávají s podpojištěním nemovitosti. Téměř polovina lidí tomuto pojmu navíc moc nerozumí.

Podle čeho se lidé rozhodují při sjednání pojištění

Ve chvíli, kdy si klienti sjednávají nové pojištění, jako první je zpravidla zajímá cena nebo výše slevy. Až poté následují způsob likvidace škody a pojistné podmínky.

Podpojištění majetku: proč k němu dochází

Podpojištění je situace, kdy máte sjednanou pojistnou smlouvu na nižší částku, než jaká je aktuální hodnota vaší nemovitosti. Nezapomínejte, že s tím, jak rostou ceny na trhu, automaticky stoupá i hodnota vašeho domu nebo bytu. Smlouvu proto pravidelně aktualizujte – ideálně jednou za 3 roky.

Příklad: Před lety jste si koupili dům za 5 milionů korun. Protože za poslední roky ceny nemovitostí výrazně vzrostly, má dnes pravděpodobně dvojnásobnou hodnotu. Jestliže si ale necháte smlouvu na původní částku, máte dům o 50 % podpojištěný. Když vám bouřka odnese střechu, pojišťovna vám neproplatí celou škodu. Dá vám jen polovinu – právě kvůli tomu, že máte dům o polovinu podpojištěný.

Jak na pojištění majetku jednoduše

Dobrá zpráva je, že kvůli novému pojištění ani aktualizaci zastaralé smlouvy nemusíte nikam chodit. Pojištění nemovitosti i domácnosti u nás vyřídíte z pohodlí domova během několika minut. A navíc úplně zdarma. Stačí vám k tomu jen počítač nebo chytrý telefon.

Ve formuláři k pojištění majetku stačí vyplnit typ nemovitosti a o jaký druh pojištění máte zájem. Pak už jen procházíte nabídky pojišťoven, které pro vás přehledně řadíme od nejlevnějších a nejjednodušších po nejdražší a nejkomplexnější. Výběr rizik, která do smlouvy zahrnete, je jen na vás.

Celý proces bez problémů zvládnete sami. Pokud ale budete potřebovat přece jen poradit, jsme vám k dispozici. Naši specialisté vám kryjí záda za všech okolností. Přesvědčte se sami.

Rubriky

Cestovní pojištění FinGO informuje Hypotéky Investice Napsali o nás Neživotní pojištění Osobní finance Tiskové zprávy Životní pojištění

Mohlo by se Vám také líbit

Nejčtenější články

Nejnovější články

    Hypotéky

    Hypotéky

    Investice

    Pojištění majetku

    Investice

    Hlídací rybička

    Odhad nemovitosti

    Odhad nemovitosti