Tiskové zprávy

Tisková zpráva: Společnost FinGO získala významnou investici od Enterprise Investors

Praha, 20. října 2021 – Digitální makléřská síť FinGO získala investici přes 19 milionů eur od investičního fondu Enterprise Investors. Nové prostředky bude v souladu se svou strategií využívat zejména na další rozvoj digitální platformy pro poradce i klienty, budování značky a rozvoj obchodní sítě. Enterprise Investors získává touto investicí ve společnosti FinGO minoritní podíl.  

FinGO, které začátkem října 2021 oznámilo start své služby v České republice, chce pomocí investice od Enterprise Investors urychlit svou expanzi v ČR i další růst na Slovensku. 

CEO společnosti FinGO Lukáš Novák k investici říká: “Vážím si důvěry Enterprise Investors, kteří ocenili naši filozofii a jedinečný koncept FinGO. Můžeme nejen posílit budování významného hráče na českém trhu, ale i dále rozvíjet růst největšího digitálního makléře na Slovensku. Společně se silným partnerem budeme pokračovat v naší cestě digitalizace finančního zprostředkování k vybudování makléře budoucnosti. Během příštích tří let plánujeme investovat do rozvoje FinGO více než 750 milionů korun, což nám umožní dosáhnout obratu více než 2,5 miliardy Kč za Českou republiku a Slovensko.”

Enterprise Investors jsou jednou z vůbec největších společností spravujících fondy private equity ve střední a východní Evropě. Od svého vzniku v roce 1990 vytvořili devět fondů s celkovou hodnotou přesahující 2,5 miliardy eur. Doposud investovali přes 2,1 miliardy eur a ukončili investice v celkovém objemu 4,2 miliardy eur. Ve finančním sektoru realizovali investice v Maďarsku i Polsku. V České republice a na Slovensku jde o první investici v tomto sektoru. 

„Rozhodli jsme se investovat do společnosti FinGO kvůli jejímu unikátnímu byznys modelu a z toho plynoucího růstového potenciálu. FinGO se od konkurence na trhu finančního zprostředkování liší tím, že jako jediné propojuje vyspělý systém online prodeje s vlastní sítí finančních poradců. Právě tento model je v západní Evropě výrazně úspěšnější, než tradiční způsob finančního zprostředkování. Očekáváme, že i díky naší investiční podpoře dokáže FinGO znásobit svůj výkon a jsme přesvědčeni, že společnost má potenciál vyrůst v lídra trhu,“ okomentoval Martin Chocholáček viceprezident Enterprise Investors, který je zodpovědný za tuto investici.

Důležitým faktorem při rozhodování o vstupu investičního partnera byly pro FinGO zejména zkušenosti Enterprise Investors s akvizicemi dalších rostoucích finančních společností ve střední Evropě. Zásadními byly z tohoto pohledu například předcházející investice do maďarské sítě Netrisk.hu, která se po vstupu Enterprise Investors stala největším online pojišťovacím makléřem v oblasti cestovního pojištění,  pojištění odpovědnosti i majetkových pojistek. Podobnou roli sehrála Enterprise Investors i u lídra na polském trhu společnosti Unilink. V České republice pak Enterprise Investors v minulosti investovala do společností Kofola, nebo AVG. Tržní kapitalizace AVG se během angažmá EI ve společnosti zvýšila 11,5 krát.

FinGO.sk rostlo i přes loňský pandemický rok téměř o 40 % a dosáhlo obratu 13,8 mil. eur. Je to dáno především investicemi do generování leadů z online prostředí a růstu poradenské sítě, která se od roku 2018 téměř ztrojnásobila. V roce 2021 FinGO.sk vyhrálo tendr,  díky kterému svoji obchodní síť rozšiřuje o 500 makléřů Wüstenrot InHouse Broker. Ta se stala podřízeným finančním agentem FinGO.sk. Společnost spustila v loňském roce i platformu FinGO Reality, která propojila makléřský broker pool s realitními kancelářemi a rozšířila i síť FinGO Premium center. Její další digitální platforma FinGO Market efektivně propojuje klienty se zájmem o hypotéku, investice, nebo pojištění s makléři, schopnými klientovi ušít nabídku na míru jeho potřeb z té nejširší nabídky bank a pojišťoven.

FinGO.cz, které svoji činnost zahájilo letos, má dle ČNB registrováno přes 200 licencovaných vázaných zástupců a toto číslo plánuje do konce roku více než zdvojnásobit. 

O společnosti Fingo:

Digitální finančně-poradenská společnost FinGO.sk začala na Slovensku působit v roce 2018 s cílem přinést makléřům i klientům pohodlí, férovost a díky digitálním technologiím i příležitost, jak oslovit nové klienty. V současnosti má FinGO téměř 1300 finančních makléřů, kteří působí ve všech 79 okresech Slovenska a po celé České republice. FinGo je součástí lokální investiční skupinyu InTeFi Capital podnikatele a investora Lukáše Nováka. Skupina vlastní a řídí slovenské a české společnosti z oblastí informačních technologií, financí, a real estate developmentu. Podíl vlastní i v předním českém  nakladatelství, distributorovi a prodejci knih Euromedia Group, pod kterou spadá např. značka LUXOR.

Kontakt pro média:

Ondřej Tengler / Rubikon PR

t: +420 737 503 252

m: ondrej.tengler@rubikonpr.cz

Napsali o nás

Rubriky

Cestovní pojištění FinGO informuje Hypotéky Investice Napsali o nás Neživotní pojištění Osobní finance Tiskové zprávy Životní pojištění

Mohlo by se Vám také líbit

Nejčtenější články

Nejnovější články

    Hypotéky

    Hypotéky

    Investice

    Pojištění majetku

    Investice

    Hlídací rybička

    Odhad nemovitosti

    Odhad nemovitosti